Ikke B.V.

Naar Boven nee zo heet het bedrijf echt niet hoor ;), maar het gaat in dit geval wel om een bedrijf. omdat een vriendin zo goed is met talen en de nederlandse taal stelde ik een half jaar geleden voor om website te gaan redigeren. nadat dat eigenlijk best goed bleek te lopen, stelde ik voor om wat meer redigeer werk erbij te nemen. na een tijdje bleek dit ook te lopen, en onze aanpak was succesvol. sinds maart 2010 hebben we haar naam dan ook geregistreerd bij het k.v.k. en kan ze legaal geld gaan verdienen. toch leuk dat ik mee heb kunnen helpen om dit idee uit te werken tot een goed lopend bedrijf zoals het nu is. mijn website kan ze beter niet gaan redigeren, ik plaats zovaak berichten met slechte grammatica dat ze bezig kan blijven :), maar voor hen die graag gered willen worden kun je terecht op Diana van Eynde.

DanceTalk.nl

Naar Boven Ik merkte dat er binnen de danswereld niet echt veel aanbod is voor exlusieve community's. een plek waar dansers onder elkaar kunnen zijn en danser gesprekken kunnen voeren. erg jammer, want de dans wereld is een interressante en leuke wereld. tijd dus om hier iets aan te doen, tijd voor een plak waar dansers onder elkaar kunnen zijn. vandaar: DanceTalk.nl. een exclusieve community site voor dansers met de mogelijkheid tot het voeren van gesprekken, prive berichten, blogs, groepen en nog veeeeeel meer. nu nog wat meer bezoekers en we kunnen een drukke, mooie, gezellige community worden.

Nieuwe Website.

Naar Boven Het was hoog tijd voor een betere website. Tot nu toe heb ik zitten spelen met mijn eigen codes, en alle pagina’s met de hand geschreven. Dit was wel heel leuk, en zeker een goede les… maar toch heb ik er nu voor gekozen om het geheel over te laten nemen door een CMS. Er kwam erg veel werk bij kijken, omdat ik wilde dat het hele programma werkte zoals ik dat wou, dus moesten diverse pagina’s en codes veranderd wordten, maar het resultaat mag er wezen. Dit is inmiddels de 4de website van MijnCreaties.Com, maar deze heeft beduidend meer toekomst mogelijkheden, en ik verwacht hier nog lang gebruik van te kunnen maken.   

Bluetooth speaker.

Naar Boven Ik ben 1 van die mensen die het heerlijk vind om een muziekje op te zetten wanneer ik ga douchen. Maar mijn telefoon gaat niet zo heel hard, en het geluid van de douche komt daar vaak bovenuit. Ik hoor dus slechts zachtjes op de achtergrond mijn muziek, erg jammer…  Wat zou nou ideaal zijn? Een draadloze speaker die veel harder kan!| Dus wat doet men dan? Men bouwt een bluetooth speaker met ingebouwde versterker!  Het principe is heel simpel, je neemt een kleine draagbare speaker met ingebouwd versterker (in dit geval een 2,4 watt speaker van PURO voor 19.99 bij Saturn), en een stereo bluetooth headset (in dit geval de Nokia BH-103 voor 49 Euro bij pdashop.nl).  Je snijdt de oordopjes eraf, en verbindt die met een 3,5mm headphone jack-plug (vrouwtje), en verbindt de batterij van de 2 apparaten met elkaar in parallel. Het is belangrijk dat je er schakelaartjes tussen zet, want het voltage verschilt een beetje per batterij.  Dit kan voor een storende ruis kan zorgen tijdens het afspelen van muziek. Door het verbinden van de batterijen kun je beide apparaten opladen met 1 stekker, anders zou je beide apparaten apart moeten opladen. Je verbindt je telefoon met de bluetooth headset zoals je normaal zou doen, de headset stuurt de muziek naar de speaker die het geluid opvoert tot ongeveer 2,4 watt, en laat dit horen via het kleine speakertje. Het geluid is kraakhelder, en het apparaat gaat behoorlijk hard zonder kwaliteitsverlies. Schitterend!  Door er een plug tussenin te laten zitten, kan ik de speaker altijd nog los gebruiken en kan ik de bluetooth headset ook verbinden met mijn radio, of een andere hi-fi set, of autoradio. Ik kan het geluid van mijn telefoon dus draadloos doorsturen naar alle soorten apparaten die een AUX of MIC ingang hebben, en de speaker kan ik ook gewoon los blijven gebruiken.  

Ringtones.

Naar Boven MijnCreaties.Com blijft groeien zoals mijn creativiteit blijft groeien, een nieuwe uitbreiding qua creativiteit is de nieuwe Ringtones pagina. Hier zal ik al mijn ringtones plaatsen zodat de hele wereld ervan kan genieten. Heb jij zelf nog een gaaf idee voor een ringtone, of een verzoek voor een ringtone, neem even contact met me op, en ik zal mijn best doen.   

Handgemaakte kaarsen.

Naar Boven Door pure kaarsenwax te smelten en het te gieten in speciale rubberen vormen, heb ik geleerd hoe ik zelfgemaakte kaarsen kan maken. Door een kaarslont te gebruiken (kant-en-klaar te koop in een hobbywinkel), kun je ze gewoon gebruiken als een normale kaars. Nadat ik geleerd had hoe ik wax-basisverf kon maken en gebruiken, kan ik nu dus ook alle kaarsen verven in alle kleuren die ik wil. Als een test ben ik nu kaarsen aan het maken in de vorm van personages uit “asterix en obelix”, ook in de juiste kleur geverfd.    

MijnCreaties.Com op YouTube.

Naar Boven Vanaf vandaag (12-9-2009) is MijnCreaties.Com ook te vinden op Youtube.  Vanaf youtube kunt u alle remixen, en nummers luisteren. Op deze manier kunt u met 1 klik op een knop uw favoriete remix toevoegen aan hyves of facebook.   

Gedichtenbundel.

Naar Boven 1 van mijn nieuwe projecten wordt het inbinden van mijn bundel van gedichten. Ik heb besloten hier een boek van te maken wanneer ik aan 100 gedichten zit. Dit wordt door mijzelf uitgebracht, en voor elk gedicht wordt een beschrijving en uitleg gegeven over de gedachte of wat reden achter het gedicht was.  Ook gedichten die tot op heden toe nog niet gepubliceerd zijn wordten in het boek verwerkt.  Wie weet zie je mijn bundel ooit nog eens ergens in een boekenzaak liggen.   

Nieuwe broncode.

Naar Boven De oude website had wat kleine kinkjes in de kabel, en was niet gemaakt volgens de regels van de W3 stichting. De nieuwe website gebruikt veel meer PHP codering in de bron code. Dit maakt het betrouwbaarder, en makkelijker te bewerken door mij. Het verbeterd ook de score die ik heb op Google en Yahoo. Voor veel hulp met het uitvogelen van de codes, dank ik de leden van het forum op HTML-site.nl. Om zelf te kijken of het klopt, kijk je op Validator.   

Roze speksteen 2.

Naar Boven Via de persoon waarvoor ik de groene speksteen had gemaakt, werd ik gevraagd om een nieuwe te maken.  In dit geval zou het gaan om een Nijntje tekening met 3 sterren, en de naam plus geboortedatum 3-dimensionaal uitgehakt uit roze speksteen. Dit moet voor 11 februari klaar zijn, dus de foto’s kunnen vrij snel geplaatst worden.  Ik ben zelf vrij enthousiast hierover, en ik kan niet wachten om te zien hoe het gaat worden.    

Super tekening.

Naar Boven Voor mijn volgende project ga ik iets nieuws proberen.  Men neme een grote muur, wat gereedschap, een stuk zeil, en wat verf…. Het idee is dus om een portret/tekening in het groot te maken. Of het gaat lukken is nog maar de vraag, en ik wacht nog even tot het wat warmer is worden. Zodra er iets gaat gebeuren komen hier foto’s te staan.   

Het huisje.(project voortijdig geëindigd)

Naar Boven Eindelijk een huisje gevonden!  Hier zijn allereerst wat foto’s van hoe het er nu uitziet. Daarna komen foto’s van hoe het worden is. We gaan de bruine muren granietgrijs verven, en de muur wordt mooi vlak gemaakt. Het raam bij de keuken gaat eruit, en de deur ook.  De "witte" muur wordt gebroken-wit geverfd. De grote witte bank gaat weg, en wordt vervangen door een op maat gemaakte zwarte hoekbank. De grote gordijnen gaan weg, en er worden nieuwe gordijnen in het kozijn gezet. (op die manier lopen ze niet van het plafond naar de grond, maar alleen voor het raam). Een Phillips LivingColors lamp wordt naast de witte muur gezet voor een kleurenschema. Het TV meubel wordt opgeschoven om plaats te maken voor de hondenmand.  Alles gaat van de muren af, en alleen boven de tv komt een grote panorama foto te hangen van een berglandschap. In de gang komen RVS wandlampen te hangen, en wordt de muur mooi strak en egaal gemaakt. Het trappengat wordt bekleed met crème-vloerbedekking.  Het algehele kleuren schema en inspiratiepunt is "industrieel" en " strak en modern", maar vanwege het beige hout krijgt het toch een huiskamersfeertje.  Hier komen de foto's van hoe het uiteindelijk worden is.  Uiteindelijk hebben we enigszins op ons budget ingekort, omdat we nu huren. We willen ons geld sparen tot we een huis kopen en het dan ineens goed doen.   De update: na veel gezeur en gezeik weer terug naar huis verhuisd. Was al het gezeik en gedoe gewoon niet waard.   

Groen speksteen beeld.

Naar Boven Hier ook meteen wat foto's van een stuk groen speksteen dat ik gemaakt heb voor "ménnuh maot" (Tilburgs voor "mijn maat").    

Roze speksteen beeld.

Naar Boven Hier wat foto’s van een stuk speksteen dat ik ongeveer 3 jaar geleden heb gemaakt voor mijn ex.  Hij zit er waarschijnlijk niet helemaal “af” uit, en dat klopt… dit zou een cadeau worden, wat ik uiteindelijk nooit heb kunnen geven, en zij nog altijd niets vanaf weet. Echter vind ik hem wel mooi genoeg om op deze site te plaatsen.     

Mijn nieuwe case-mod.

Naar Boven Voor mijn volgende case-mod wordt een volledig nieuw idee gebruikt met actief vloeistof gekoeld, bediend door een tastschakelaar. Het idee is Diala DX te gebruiken als actieve vloeistof om te koelen, dit wordt dan via een speciale pomp in de radiator gepompt waar het afkoelt, vanuit daar wordt het direct op het processor koellichaam gespoten.  Dit alles komt in een grote plexiglas kast, waarbij de vloeistof gevuld wordt tot 3 cm boven de rand. alle apparatuur komt IN de vloeistof te liggen.  Als aan/uitschakelaar gebruik ik een tast/schakelaar met 2 aanraakoppervlaktes. Dit stuurt een optocoupler aan die het moederbord schakelt en de pc aanzet. (uiteraard vanaf de stand-by van de voeding).  Een Solid-State disk wordt gebruikt als harde schijf om mechanische fouten te elimineren, waarbij een externe HDD als opslag dient, en de dvd-rom wordt in een waterdichte afsluiting geplaatst in de kast.  Een multi-controller wordt voorop geplaatst waar ik het volume, temperatuur en de snelheid van de pomp kan regelen, hierboven wordt ook nog een 7″ TFT scherm geplaatst dat digitaal parallel wordt gelinkt aan de video-out van de dubbele videokaart.  Om op veilig te spelen worden de uitgangen van het moederbord, en de power-kabel van de voeding via verlengkabeltjes aan de kast bevestigd (dit garandeert een waterdichte afsluiting).  Ik heb hier grondig onderzoek naar verricht, en met Diala DX al getest met hoge voltages (440 volt, verbruikt op 3000 watt), en de tempratuurafname en isolatie was perfect. Na het testen van hetzelfde met een mobiele telefoon, en een digitale camera ben ik er zeker van dat mijn plan waterdicht is.  Nu is het nog een kwestie van wat geld sparen voor het gehele project (dat geschat wordt op zo’n 1500 euro).  

Mijn eerste case-mod.

Naar Boven Klik hieronder voor enkele foto’s van mijn oude case-mod (een nieuwe case-mod is onderweg). Wat gedaan: je pakt een oude houten “reis”-koffer, je maakt hem leeg en schoon. Slijpt er wat groeven in, en maakt er wat gaten in. Propt er je hele systeem in, en zet het vast met vloeibaar plastic, doet een paar voorzichtige temperatuurtestje… en voila… een case-mod haha. Er zitten 2 “case”-fans op, 1tje blaast de lucht binnen over de processor, de andere zuigt het boven de videokaart er weer uit. Er zit 1 harde schijf ONDER de dvd-speler, en om de warmte tegen te gaan staat daar een 40mm fan naast (die tegelijkertijd ook de RAMkaartjes koud houdt). Zoals je kunt zien is het een beetje een rommeltje, maar het systeem werkt perfect… echter maakt hij wel een beetje lawaai.
Wie is online
3 Bezoekers
Translate