wat kan een leeftijd nietszeggend zijn

8 August, 2009

gister zat ik te kletsen met een goede vriendin. en het onderwerp ging over naar mannen die zó ongelooflijk kinderlijk kunnen zijn. maar er zijn ook mannen die heel volwassen kunnen zijn. dus hoe zit het dan met je leeftijd, en wat men verwacht hoe jij je gedraagt... en wat is die volwassenheid dan? het viel ons op, dat er mensen zijn van 25 die zich kunnen gedragen als mensen van 16. meestal merk je dan dat die mensen geen toekomst visie hebben, weinig ambities, of gewoon amper een echt leven hebben naast de tv. maar er zijn ook mannen van 25 die zich kunnen gedragen alsof ze al 30 zijn. in mijn ogen de mensen die wat meer ambitieus zijn, meer visie hebben, die hun doelen op een rijtje hebben staan. deze mensen hebben vaak ook een gezellig en leuk sociaal leven, en besteden niet bar veel tijd achter de pc of de tv. maar waar val ik dan in? ik heb een kleine sociale omgeving vind ik, ik kijk graag een goede film in de late uurtjes, maar ik heb wel ambitie en toekomst plannen. ik doe een studie waarin veel gerekend moet worden, en ik ben cijfer-blind. ik ben 26, en vind het heerlijk om met de hond te ravotten, of met mijn kleine neefje te stoeien. maar ik kan ook uitgebreid en serieus praten over dingen zoals kinderen, en trouwen, en carriere groei. ik denk dat dit nog verder bepaald word door degene die bepaald in hoeverre je volwassen bent. diegene gaat natuurlijk kijken naar zijn/haar eigen normen en waarden, en zijn/haar eigen visie van hoe je moet vechten voor de toekomst. iemand die haar hele leven in een woonwagen woont, en van een bijstand leeft... zal mij ambitieus vinden, en zelfstandig en volwassen. iemand die op zijn 21ste noodgedwongen de zaak moest overnemen van zijn pasoverleden vader, zal mij waarschijnlijk wat minder volwassen en ambitieus vinden. ik denk dat ik gewoon 26 ben. ik kan goed overweg met oudere mensen, en kan het gesprek goed bijhouden en voeren. maar ik kan net zo makkelijk met kinderen of baby's overweg op dezelfde manier. ik ben niet volwassen, en ik ben niet kinderlijk. ik ben mezelf, en ik laat het aan andere over om een oordeel te velden over mij.

Laat een reactie achter

Ga naar boven.