wat je schrijft is soms wat je kent

24 August, 2009

onlangs werd ik via via herrinert aan iets dat vroeger is gebeurt. dit bleek een goed onderwerp voor mijn blog te zijn. in argentinië kende ik een oudere vrouw die maria heette. zij had een miskraam gehad. in haar (en mijn) mening, 1 van de allerergste dingen die een vrouw ooit kan overkomen. en tegelijk iets wat geen enkele man op aarde ooit zelf kan meemaken zoals een vrouw dat voelt. om niet in details te treden heb ik een heel goed idee hoe dit voelt. maar zeg dit tegen een vrouw, en ze gelooft je toch niet. maria geloofde dit ook niet. ze geloofde best dat ik naar haar kon luisteren, en dat ik een gesprek hierover kon voeren, maar ik zou haar niet kunnen begrijpen of aan kunnen voelen. sinds haar miskraam was ze al jaren op zoek naar een vent die ooit zou begrijpen wat ze heeft meegemaakt. en zo koppig als ik ben zei ik "als een man erover kan praten zoals een vrouw het voelt, dan bewijst dat, dat de man begrijpt wat de vrouw voelt". maria was het daar mee eens, maar had dit nog nooit meegemaakt. ik denk dat ik haar eindelijk eens heb laten inzien dat het wel mogelijk is. in het menu hierboven zie je "gedichten". ga naar die pagina, en lees "ongeboren kindje". lees eventueel daarna "het leven na een ongeboren kind". tot nu toe heb ik van 2 vrouwen te horen gekregen dat dit precies is zoals zij zich destijds voelde (zo leer je anderen ook ineens kennen...). en 1 heb ik viavia gevraagd of ze haar mening wil geven. een aantal andere vrouwen hebben verteld dat ze het best hadden gelooft, als ik had gezegd dat een vrouw dit heeft getypt. een beter compliment kan ik niet krijgen. naast het feit dat dit gewoon een belangrijk onderwerp is, en heel serieus genomen moet worden, wil ik hier ook mee duidelijk maken dat ik het begrijp. ook al ben ik een man, betekent het niet dat ik me niet kan inleven in de gevoelens van een vrouw, en ik heb meer te bieden dan een bol hoofd, wat tattoo's en wat piercings. van buiten stel ik misschien niet indrukwekkend veel voor, maar dat maak ik ruimschoots goed met innerlijk. en in hoeverre ik met dit onderwerp zelf te maken heb gehad... de mensen die dat moeten weten die weten dat.

Laat een reactie achter

Ga naar boven.