tijdens de date, maak of breek

26 August, 2009

ooit gemerkt hoe die eerste date alles beinvloed? ik ben ooit op een date geweest. het was een heel leuk meisje dat ik een klein beetje kende. we zagen elkaar vrij regelmatig, maar hadden nooit de tijd of de juiste omgeving om echt een normaal gesprek te kunnen voeren. dus uiteindelijk raapte ik al mijn moed samen, en vroeg haar uit. ze zei: "nee". uiteindelijk probeerde ik het nog een paar keer. en na een aantal weken wachten, zei ze: "oke". de week voorafgaand op de date ging ik vrijwel elke dag de gehele dag wel 10 keer die date in mijn hoofd afspelen. wat zou ze zeggen? wat zou ze leuk vinden? wat moet ik dan zeggen? zou ze mij dan leuk vinden? uiteindelijk hadden we een geweldig leuke dag, maar ik ging alleen naar huis zonder lippenstift op mijn lippen. niet eens lippenstift op mijn wang. ik vraag me nog altijd af in hoeverre zij het eigenlijk zag als een date... ik weet wel dat ik die hele dag mijn best deed om mijzelf goed neer te zetten. ik sprak vriendelijk en complimenteus, ik had voor haar gekookt. toen ik foto's van haar zag in een plakboek viel mijn mond open van de schoonheid die ik op de foto's zag. en zonder te blozen gaf ik haar het compliment dat ze adembenemend was. we hebben urenlang gepraat, en ik dacht echt dat dit geweldig goed ging. ik was vrij zeker van mijn zaak. toch kwam er nooit een doorslaggevend moment... ik lag er die nacht urenlang wakker van, wat had ik fout gedaan? ik zag haar nog regelmatig op die publiekelijke plek voor een aan tal maanden, en er is eigenlijk nooit echt iets uit voort gekomen. en ik denk niet eens dat ze enig idee heeft dat die leuke middag voor mij een date was. het is soms toch een beetje hard om te zien hoe makkelijk je alles kunt verpesten door 1 foute opmerking te maken. 1 klein foutje tijdens een date, en ALLES kan volledig in het water lopen. 1 goede opmerking, kan ook alles maken. en dan word het nog ironischer wanneer je gaat realiseren dat die meid het nooit als een date heeft gezien, en waarschijnlijk nooit heeft geweten/weet wat ik voor haar voelde destijds. wat ironisch dat iemands volledige toekomst, en zijn/haar romantische wereld volledig in de balans staat tijdens die ene eerste date. die date? die maakt of breekt.

Laat een reactie achter

Ga naar boven.