school kan ook leuk zijn

13 September, 2009

niet gedacht dat ik dit ooit zou zeggen... maar school kan ook uitdagend en leuk zijn. vorige week had ik een tentamen van bedrijfsadministratie en boekhouding. niet echt een super spannend vak, maar wel een vak met heel veel regels en sommetjes. het is een soort hele grote code die je moet leren, en je moet begrijpen waarom die ene code daar moet, en niet hier. en waarom die ene code NA die andere code gedaan moet worden, en welke variabelen er zijn. en als je dan bij het tentamen in het bankje zit, en het gaat best lekker, en de cijfers vallen langzaam op hun plek... dat is een heerlijk gevoel, je begrijpt het ineens... je hebt de code ontcijferd, jij bent de code.... oke.... ff een stapje terug... niet TE enthousiast haha. maar op zo'n moment vallen de zenuwen weg, en die zorg van "haal ik dit wel", valt ook weg. ik heb wel wat fouten gemaakt, en ik weet dat ik iets over het hoofd heb gezien, maar het ging lekker, vloeiend, en het was enigzins leuk. toen ik op de fiets stapte om weer naar huis te rijden voelde ik me trots, en voldaan over mezelf. met hoofd geheven en borst vooruit dacht ik "ik heb de code gekraakt". en op dat moment vond ik school heerlijk.

Laat een reactie achter

Ga naar boven.