lange uren, gewone dagen

21 July, 2009

ik sport vrijwel elke dag, en 1 van mijn vrienden heeft besloten om mijn goede voorbeeld te volgen. sinds een paar weken gaat hij regelmatig mee naar de sportschool om een paar lessen te volgen. vaak achteraf maken we een fruit-shake en gaan we zitten voor een goed half uur van "slap ouwehoeren". in deze gesprekken merken we dat we toch vaak afwijken naar gesprekken die te maken hebben met sport of gezond leven. het blijft leuk, dat mensen waar ik zulke gesprekken mee voer, de neiging hebben om commentaar te hebben op mijn levens stijl. ik werk onregelmatig, heb mijn studie, en ben nu eenmaal een nacht mens. er zijn dagen dat ik pas om 11 uur uit mijn bed kom, maar daar tegenover staat dat ik pas om 4 uur 's nachts naar bed ging. (wat toch netjes neer komt op 7 uur slaap). zelfs dan kan ik makkelijker tot 3 of 4 uur 's nachts bezig zijn, en de volgende dag dus weer wakker worden als het bijna middag is. toch slaap ik slechts een uurtje of 7 per keer. mijn dagen zijn dus gemiddeld zo'n 17 uur lang, net zo lang als een normaal werkend persoon. wanneer mensen dan weer commentaar leveren dat ik ongezond leef, en als een luiwammes leef (omdat ik zo laat opsta). dan wijs ik ze graag naar de getallen. wanneer ze dan realiseren dat ik nog minder slaap dan hen, en als part-timer toch redelijk veel werk.... dan zien ze pas in dat hun begrip fout was. men denkt ooh zo vaak, dat iemand die om 12 uur uit zijn bed komt een lambal is, en de hele dag geen reet uitvoert. volgende keer als mensen zo'n oordeel velgen over een ander, zouden ze misschien eerst even moeten vragen hoe laat die persoon naar bed ging de dag ervoor. die lambal, die geen reet uitvoert... zou nog weleens een hard werkend persoon kunnen zijn die toevallig laat naar bed is gegaan.

Laat een reactie achter

Ga naar boven.