Kleren kopen met een dikke

20 June, 2010

Kleren kopen valt nog niet mee tegenwoordig. er is zo veel aanbod, en kies je voor de casual look? de nette look? de skinny look? de skater look? de wigga look? of heb je geen keuze, en moet je kiezen voor de rollade look? vandaag de dag zijn er enorm veel types en soorten kleding op de markt. je kunt gaan voor de blazer, of het vest met een bril met dik zwart montuur? of misschien ben je meer van een een skinny jeans, oudbolig oldskool t-shirt en vaag hoedje? anderen kiezen voor de baggy-pants, en de t-shirts die tot je knieën komen. ieder heeft zo zijn eigen smaak, en eigen voorkeur. maar er zijn ook mensen die die keus of die voorkeur niet kunnen hebben. mensen die al blij mogen zijn als ze uberhaupt iets kunnen vinden dat past. ik bevindt me in de zone van die laatste groep. want ja... ik ben vincent, en ik ben dik (klinkt bijna alsof ik op een AA meeting ben). ik ben niet echt klein, sterker nog... ik ben eigenlijk best groot. en met groot bedoel ik uiteraard dik. met een taille van 116 centimeter kun je gerust zeggen dat ik wel een boterham of 2 (of 3, of 4, of 500.000) had mogen laten staan. ach who cares.... right? zolang je maar lekker in je vel zit.... toch? zolang je maar gelukkig bent.... toch? nou... daar zit dus de "kleine letters". iemand ooit geprobeerd om in de stad een broek te vinden van maat 58 (dat is in jeansmaat een 42-36, en anders een ruime XXL). wanneer is de laatste keer dat jij een t-shirt van maat XXL probeerde aan te doen, en niet over je knoest (=hoofd) kon krijgen? afgezien van de vele problemen en bijeffecten die het dikzijn met zich meebrengt, maken ze het de dikke man niet makkelijk. ik ben namelijk te klein voor de "grote maten" (dat begint bij XXXL), en ik ben te groot voor de normale maten (dat eindigt bij XL). voor de lezers die de kern van het verhaal nog niet begrijpen. hier is het scenario; ik moet een nieuwe broek hebben, en wat nieuwe shirts. eerste stap: ik ga naar de stad, de v&d, the sting, jeans centre, cool cat, h&m, en nog enkele zaken waar ik nog nooit van had gehoord. overal is de grootste broek die ik vindt maar net groot genoeg voor 1 been (en kom op... ik ben ook weer niet ZO dik dat mijn ene been ZOOO groot is!). dus een broek is gewoon NIET te vinden (op 1 broek na, die ik bij jeans centre vond.... hij koste ook maar 150 euro(!!!!!)... ). dan maar voor een t-shirt gaan zoeken, bij diezelfde winkels. eerst is het een gevecht om een leuk model te vinden, want schijnbaar moet elke nieuwerwetse kledij de opmerking "ik ben gay" uitstralen. (even mijn excuses aan de mensen die BI of homo zijn, maar ik wist niet goed hoe ik het anders moest uitleggen aan de rest van de lezers). dan heb je uiteindelijk een leuk model gekozen, dan hebben ze die vaak niet in mijn maat. ik ben een ruime XL of een XXL, en de meeste winkels gaan maar tot XL (en die XL lijkt eerder op een L of M). ik houdt ook wel van een blouse met een pullover eroverheen, dus hield ik mijn ogen tegelijkertijd open voor een leuke pullover. en ja hoor... ineens zie ik een knalroze pullover (dat is sarcasme, gericht op de zin hierboven), en ik besluit die even te proberen. dus ik loop naar het pashokje, trek mijn jas uit, en doe de pullover aan. na een kwartier wurmen en worstelen, kijk ik in de spiegel en lijkt het ineens of ik in de fons pessers sta.... in de spiegel zie ik namelijk een ingepakte rollade... die pullover zat zo strak over mijn t-shirt heen, dat ik de weefrichting van het katoen van mijn t-shirt door de pullover heen kon zien. nadat ik merkte dat ik maar beter niet kon ademen (anders zou de pullover in 2 stukken scheuren), heb ik me zo snel mogelijk ontdaan van dat korset. ik besloot de verkoper te vragen of ze ook ruimere modellen hadden, waarop de verkoper nogal tactisch reageerde met: "nóg groter?". hmm... misschien moest ik maar naar de bouwmarkt gaan en een zeil kopen, dat kan ik tenminste nog passend maken. de tweede stap: neckermann, wehkamp, v&d, otto.... etc. al die kleding websites open ik op mijn laptopje, en ik ga eens flink lopen neuzen. na vele telefoontjes om te achterhalen welke maat ik nu moet hebben, en of die maat uberhaupt wel bestaat vindt ik een handvol broeker van mijn maat. er zitten zelfs broeken bij die een leuk model hebben.... YES... JACKPOT!!! en er zit maar een maand wachttijd op..... huh?.... wat?.... een maand wachttijd....? WTF ??? hoppa, terug naar de telefoon en de klantenservice weer bellen. "ja meneer, wij moeten deze broek bestellen waardoor het leveren wat langer duurt". mijn vraag was dan ook meteen "hoe weten jullie dan dat de fabriek deze broek levert, op maat heeft, of uberhaupt nog in het assortiment heeft?". waarop de juffrouw vriendelijk reageert met "dat weten we niet meneer". zucht..... heb ik een keer een memo gemist? een nieuw wetsvoorstel? een nieuwe regeling die het de dikkere mensen verbiedt om kleding te mogen kopen? is dit een soort nationale boycot actie? dikke mensen MOETEN nu wel afvallen om kleren te kunnen dragen? nu kom ik toch weer terug op het zinnetje ver hierboven over "ach who cares.... right? zolang je maar lekker in je vel zit.... toch? zolang je maar gelukkig bent.... toch?". hoe kan ik me lekker voelen als ik nergens kleding kan vinden die mij past? en ik ben nog niet eens zo groot. ik weeg 115 kilo, ben 1.85m lang en heb een taille van 116 cm. ik ben groot, ik ben zelfs dik, en ja... ik moet echt afvallen! en dat ben ik samen met duizenden andere nederlanders.... je kunt me niet gaan vertellen dat alle kleding winkels al die duizenden "dikke" mensen laten stikken door alleen maar kleding te maken voor normale maten. zo zie je maar weer, de wereld discrimineert tegen heel veel meer dan huidskleur of religie. de wereld discrimineert net zo hard tegen mensen die hun eetpatroon niet goed onder controle kunnen houden. en daar kan ik nog tientallen blogs over schrijven! you know what? reject jeans: fuck you. levis: fuck you. coolcat: fuck you. mcgee jeans: fuck you. petrol: fuck you. ohio: fuck you. en alle andere merken die er nooit aan gedacht hebben om de grotere man te bedienen: FUCK YOU. ik zal voortaan in mijn onderbroek rond gaan lopen, ik denk dat iemand dan heel erg snel een passende broek gaat vinden voor me!

1 Reactie over “Kleren kopen met een dikke”

  • ilona says:

    Ik snap het helemaal

    Groetjes Ilona

Laat een reactie achter

Ga naar boven.