een drukke toekomst

4 August, 2009

ik zie het overal om me heen, hoe ouder mensen worden, en hoe serieuzer ze worden... hoe drukker hun leven word. mijn broer is inmiddels getrouwd en trotse vader van een hele mooie meid, en hij heeft zelden tot nooit tijd. en dat voltrekt zich bij zoveel mensen. het lijkt wel alsof je leven drukker en drukker word wanneer je ouder word. en het mooie is... hadden wij dat als kind in de gaten? ik niet.. ik zag mijn ouders als mensen die er altijd waren, en papa had toch volop genoeg tijd. tenslotte mocht hij laat opblijven van mama. en mama maakte ons wakker in de ochtend, en zat de hele dag maar een beetje thuis als wij op school zaten. toch... als ik nu terug kijk naar mijn ouders, hadden die ook geen minuut tijd. mijn vader staat om half 5 op, en komt rond 6 a 7 in de avond pas thuis. mijn moeder had het hele hiushouden te doen, 3 kinderen bezig te houden, en ze is later nog gaan studeren. en als kind groei je op terwijl je zeeën van tijd hebt, en je denkt dat je ouders ook zeeën van tijd hebben. maar wanneer je goed kijkt, heeft niemand nergens meer tijd voor. doordeweeks is het werken, 's avonds hobby's ontspannen en als ouder de hele avond de kinderen bezig houden. en als het dan eindelijk weekend is willen de kinderen ergens naartoe, of je bent al weken niet bij oma geweest, of er is ergens een feestje, of de verbouwing roept je.... het lijkt wel alsof we naar mate we ouder worden gewoon steeds minder vrije tijd ha

Laat een reactie achter

Ga naar boven.