de voltijd achter deeltijd, of vice versa

28 August, 2009

vorig jaar ging ik naar studie keuze begeleider. via heb kon ik diverse testen doen, waarbij ik uiteindelijk een lijst zou krijgen met banen en studie keuzes die bij mij zouden passen. meerdere malen kreeg ik te horen dat ik deeltijd moet kiezen. dus koos ik voor deeltijd. nu doe ik nog maar 1 week deeltijd, en nu al krijg ik te horen van mijn leraren dat ik bij voltijd had moeten zitten. dat heeft wel voordelen, maar ook nadelen... dus dat valt ook niet mee. uiteindelijk komt het erop neer dat de studie keuze begeleider vertelde dat deeltijd juist makkelijker en fijner is, en makkelijker voor iemand die al een tijdje niet in de banken heeft gezeten. nu blijkt dus dat dat helemaal niet waar is, deeltijd is voor mensen die al werken, en die hun werk willen combineren met studeren. iemand die assistent bedrijfsleider is, kan dan bedrijfsmanagement gaan doen, en daarmee zich een klein beetje omhoog werken en een beter salaris aantrekken. bij deeltijd word er ongeveer 6 uur per week gegeven om te ondersteunen en te begeleiden en huiswerk te geven. bij voltijd zit je ongeveer 40 uur per week op school, en in die 40 uur heb je begeleiding, ondersteuning en je werkt met mede studenten. bovendien ga je een stuk langzamer en rustiger door de stof heen. uiteindelijk: voltijd doet het wat rustiger aan door dezelfde stof in veel meer tijd te behandelen. deeltijd is prima voor iemand die overdag leert met hetgene wat hij daarna leest in de boeken. dus voor die 2 mensen in de wereld die dit inmiddels gelezen hebben.... bedenk heel goed wat je kiest. en onderschat de zwaarte van deeltijd niet!

Laat een reactie achter

Ga naar boven.