de post, perfect of toch niet?

18 February, 2010

de post is niet perfect, het is een gigantische onderneming die ruim 7 miljard poststukken per jaar verwerkt. dit is ruim 19.178.082 poststukken per dag. meer dan 1 stuk post per dag voor elke inwoner van nederland. bij zulke getallen MOET er soms wel eens iets verkeerd gaan. TNT post is de allergrootste postverwerker in nederland. er zijn uiteraard nog andere bedrijven die dit doen, maar tnt is verreweg de allergrootste (en duurste... ). maar met zoveel poststukken MOET er wel iets verkeerd gaan soms. tnt post is hier nogal geheimzinnig over, maar we begrijpen zelf ook wel dat sommige post niet aan komt. meeste van ons hebben het zelf al eens meegemaakt dat we post verzenden, en dat het niet aankwam. of je zit te wachten op een pakket, wat maar niet komt. nou is het tot daar aan toe dat post niet altijd aankomt, maar het is wel schandalig dat bedrijven er blindelings vanuit gaan dat post aankomt. ikzelf heb in het verleden ooit eens vergeten mijn abonnement te betalen van mijn telefoon. dit is al vele jaren geleden gebeurt, toen men nog geen email gebruikte hiervoor. ik kreeg een aanmaning opgestuurd, maar die bereikte mijn huis nooit. vervolgens werd ik zomaar ineens afgesloten, dus ik was boos en belde mijn provider. daar kreeg ik te horen dat ik dan maar moest betalen, terwijl ik nergens iets vanaf wist. ik heb nog een advocaat erbij gehaald, maar die kon ook niets doen. ik moest 25 gulden betalen om weer aangesloten te worden, en 10 gulden administratieve kosten, en de kosten van mijn abonnement. daarnaast hadden ze mijn gegevens doorgestuurd naar het krediet bureau in tiel. vervolgens zat ik dus 5 jaar lang vast aan de theorie dat ik een wanbetaler was, en was ik 35 gulden kwijt omdat 1 brief mijn huis niet bereikt had. tegenwoordig is het nog veel duurder, en dat maakt het alleen maar erger. bedrijven gaan er blindelings van uit dat post die zij verzenden aankomt. terwijl tnt een foutmarge kent van maximaal 10%. dit betekent dat van de 7 miljard poststukken elk jaar maximaal 700.000.000 stukken verloren gaan. dit kan post zijn die bij de verkeerde bezorgt word, verdwijnt in de machine, door afgebrande postbussen, wegwaait uit de fietstas, uit de vrachtwagen valt etc.etc. over het algemeen is het minder (ik geloof een gemiddelde van 1%, dat is slechts 70.000.000 stukken per jaar). er zijn ook nog brieven en pakketten die gewoon niet gelezen kunnen worden door slecht handschrift. een bedrijf zal vaak proberen mensen erop vast te pinnen dat de brief verzonden is, en dat ze er dus aan vast zitten. maar wanneer je er op tijd bij bent met een advocaat heb je grote kans dat het bedrijf geen poot heeft om op te staan. tenslotte word het argument "de brief was verzonden" niet gezien als bewijs dat de brief is aangekomen. wanneer je post verstuurd als "aangetekend" of "gegarandeerde post", dan kun je er 100% zeker van zijn, omdat je bewijs thuis krijgt dat het bezorgt is, samen met de handtekening van de ontvanger. post is altijd een risico, en het KAN altijd verkeerd gaan. ze doen er wel hun best voor. nadat ik een email stuurde naar tnt dat ik deze blog ging typen, en welke bevinden ik had gedaan via onderzoek op internet, kreeg ik de reactie dat ze helaas geen perfecte service kunnen verlenen. ze zijn altijd nog bezig met het verbeteren van hun processen en het personeel. ik mocht hun reactie niet quoten in deze blog, maar ik mag mijn bevindingen wel uitwerken in een conclusie in deze blog. dus ik concludeer dat tnt zelf toegeeft dat ze soms een fout maken, hoewel ze hard aan het werken zijn om alles zo perfect mogelijk te maken. mocht je een brief of pakket verwachten, of je wil gewoon even checken dan kun je het beste even je lokale postcentrum bellen om te vragen waar je moet zijn. voor een bedrijf dat beweerd zulke goede service te verlenen, moet ik zeggen dat het vinden van het geschikte telefoon nummer een vak apart is. maar de mensen die bij de lokale postwinkels werken zullen dit misschien wel weten.

Laat een reactie achter

Ga naar boven.