De kapper weet alles

17 July, 2009

Meteen maar beginnen met een eerste bericht. vandaag zat ik bij mijn kapper, zoals zoveel nederlanders is mijn kapper een goede vriendin die als kapper werkt. zoals het een goede kapper betaamt, is ook zij een meester in het "ouwehoeren". zonder duidelijke aanleiding ging ons gesprek over op het onderwerp "anderen". toen viel het mij pas eigenlijk op; de kapper weet echt alles. er zijn van die stereotype verhalen waarin iemand zegt: "ja, dat heb ik gehoord van kees, die heeft het van piet, en die heeft het van koos zijn neefje, en die heeft het van de kapper". in zulke scenes word de kapper vaak afgeschildert als de roddelkoning van het dorp, of de stad. maar eigenlijk is dit toch ook waar? mijn kapper is goed bekent met mijn sociale omgeving, en kent vele van hen. ze heeft vele van hen ook meerdere malen onder "de schaar" gehad. en wie trapt er nu niet in om even een goed gesprek aan te gaan met hun kapper? voor je het weet ligt je hele prive leven op straat.... en het voelt nog gezellig ook. mijn kapper is een pro, ze begrijpt het "beroeps geheimhouding". de geheime eed die elke kapper in het donker aflegt tijdens de laatste dagen voor het slagen van school. mijn kapper geeft niets los over de prive dingen van andere, maar ze laat wel duidelijk weten dat ze op de hoogte is. en ooh.. wat is het dan heerlijk om te gaan vissen, in de hoop dat je toch iets te horen krijgt. niet bij haar.... ze heeft haar machtspositie wederom bevestigd... maar ik weet dat mijn geheimen bij haar in goede handen zijn. mijn kapper weet alles!

Laat een reactie achter

Ga naar boven.