altijd maar 1 neusgat

2 August, 2009

ik ben altijd een gezond kind geweest, ik was meestal 1 keer om de 2 á 3 jaar ziek, en dan was het nooit meer dan een paar dagen. toch besteedde ik veel tijd buiten, en liep ik dagelijks schrammen en bulten op. een blauw plek op mijn lichaam was meestal na 1 dag alweer weg. toch is er 1 ding dat ik al 26 jaar lang herontdek zo af en toe. ik adem nooit makkelijk door beide neusgaten. normaal valt het me niet op, en let ik er ook niet op. maar af en toe realiseer ik het me weer. als ik een flinke diepe zucht door mijn neus haal, merk ik dat ik nooit volledig vrij kan snuiven zoals ik met mijn mond wel kan. vooral tijdens het uitademen merk ik dat de lucht voornamelijk door 1 neusgat gaat, omdat de ander schijnbaar net een klein beetje meer verstopt zit. nou heb ik dit weleens gevraagd aan andere, en die reageerde met: "ja duh, dat is toch normaal?". ik weet niet of het normaal is, maar het is 1 van die dingen die ik me toch weleens afvraag. waarom... waarom is 1 neusgaat schijnbaar ietsje minder open dan de ander? waarom kan ik niet heel hard door mijn neus uitademen en de lucht uit beide neusgaten tegelijk voelen stromen? ik heb nog even gedacht dat het aan het roken lag, maar ik ben pas op mijn 13de begonnen met roken, en ik ben nu alweer een tijdje gestopt. voor mijn 13de had ik het ook al, en tijdens het roken had ik het, en nu nog. misschien is dit gewoon 1 van die dingen die je nooit zult weten, omdat het voor iedereen weer net ietsje anders is. ik weet wel dat ik het vanzelf weer herontdek.

Laat een reactie achter

Ga naar boven.